Verzekeraar investeert in duurzame en sociale projecten

08-10-2015 07:20 | Door: Dimitri Reijerman

Verzekeraar Zurich Insurance Group gaat ongeveer 10 procent van zijn eigen vermogen investeren in fondsen die een duurzame of sociale impact hebben.

De Zwitserse verzekeraar zegt tot eind 2015 circa $ 100 mln te willen investeren in zogeheten impact investments, ofwel investeringen die een positieve duurzame of sociale impact hebben. Daarbij wil Zurich geld steken in projecten die voorzien in een economie met een sterk verminderde uitstoot van broeikasgassen en met milieuvriendelijke technologie.

Ook projecten met een sociale impact hebben de aandacht van de verzekeraar. Zo wil Zurich beleggen in bedrijven die inspelen op de wensen van de bevolking van veelal armere landen.

Om deze doelen te behalen, wil Zurich direct geld steken in private equity-fondsen die deze duurzame en sociale doelen ook voorstaan. De verzekeraar zegt al samen te werken met Ambienta, een een fonds dat zich richt op het efficiënt omspringen met grondstoffen en het tegengaan van vervuiling, en LeapFrog Investment. Laatstgenoemde investeert in financiële diensten voor inwoners van ontwikkelingslanden.

Duurzame ambities

De Zwitserse verzekeraar, die $ 200 mrd in kas heeft, investeert al langer in duurzame fondsen. Zo wil Zurich $ 2 mrd steken in green bonds. Ook poogt de verzekeraar om binnen zijn vastgoedportfolio rond 2020 circa 20 procent minder CO2 uit te stoten dan in 2010.

Tot slot wil de verzekeraar de milieu- en duurzaamheidsprestaties inzichtelijker krijgen door in zijn investeringen de ESG-factoren, wat staat voor Environmental, Social and Governance, mee te nemen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Zurich | Foto: Images Money, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen