ASN ziet klimaatdoel dichterbij komen

06-10-2015 16:36 | Door: Dimitri Reijerman

ASN Bank heeft zijn klimaatdoelstelling eind juni 2015 voor bijna 70 procent gerealiseerd. Daarmee is de duurzame bank hard op weg naar een klimaatneutrale onderneming in uiterlijk 2030.

Volgens cijfers van ASN Bank werd het klimaatdoel voor zijn beleggingsfondsen al bijna behaald. 92,2 procent is CO2-neutraal. De overige activiteiten zijn goed voor een realisatie van 61,4 procent. In totaal heeft ASN Bank nu 69,4 procent van zijn klimaatdoelstelling behaald.

ASN Bank waarschuwt wel dat de cijfers die eind september uitkomen mogelijk minder goed uitpakken. Dit komt omdat de bank de CO2-impact van staatsobligaties scherper gaat berekenen. Dit deed de ASN Bank eerder met de invloed van warmte-koude-installaties op het klimaat. De CO2-winst hiervan bleek minder hoog dan eerder was berekend.

In 2030 wil ASN Bank de CO2-uitstoot waarvoor de bank verantwoordelijk is volledig compenseren door beleggingen en financieringen die de CO2-uitstoot verminderen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: ASN Bank | Foto: By Stefan Wernli (Own work) [CC BY-SA 2.5], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen