Groningen: € 1,5 mln voor duurzamer schepen en bouwmateriaal

Groningen

15-10-2015 07:34 | Door: Dimitri Reijerman

De Provincie Groningen steekt € 1,5 mln aan Europese subsidies in innoverende projecten, zoals schepen met een duurzamer aandrijving en milieuvriendelijke bouw.

Het geld wordt gestoken in zogeheten Interreg-projecten. Daarin werken Nederlandse en Duitse bedrijven met elkaar samen om de economie in de grensstreek te versterken.

De Provincie Groningen legt € 200.000 op tafel, waarmee samen met Europese subsidies € 1,5 mln is te verdelen. Daarbij ligt de nadruk in deze subsidieronde op duurzame projecten.

MariGreen

Een van de projecten die subsidie ontvangt is MariGreen. Daarin ontwikkelen Duitse en Nederlandse bedrijven uit de maritieme sector schepen die op windenergie varen of gebruikmaken van LNG als brandstof. De partijen gebruiken de subsidiegelden voor onderzoek naar de veiligheid van dergelijke schepen.

Het Nederlands-Duitse project waarin hogescholen en universiteiten nieuwe producten op basis van landbouwgewassen en groene restproducten ontwikkelen, ontvangt ook subsidie. Het 'Bio-economie in de Non-Food sector'-project heeft onder andere bouwpanelen voor de woningbouw opgeleverd op basis van biokunststoffen en hennepvezels. Hiermee is er minder beton of staal nodig.

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: provincie Groningen | Foto: By Bert Kaufmann from Roermond, Netherlands (Groningen, the NetherlandsUploaded by russavia) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen