Chinese boerenbank geeft $ 1 mrd aan green bonds uit

19-10-2015 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

De Agricultural Bank of China heeft groene obligaties ter waarde van bijna $ 1 mrd uitgegeven. Het geld maakt investeringen in hernieuwbare energie mogelijk.

Het is de eerste keer dat de Agricultural Bank of China, behorend tot de vier grootste banken van China, green bonds uitgeeft die internationaal verhandeld kunnen worden. De obligaties zijn uitgegeven in drie tranches, met looptijden van twee, drie en vijf jaar, schrijft Finance Asia. In totaal is $ 995 mln opgehaald.

Met het opgehaalde geld wil de Agricultural Bank of China investeren in projecten die de milieuvervuiling in het land aanpakken. Ook commerciële projecten voor het opwekken van stroom uit duurzame bronnen, zoals wind en zonne-energie, kunnen rekenen op investeringen van de boerenbank.

Chinese interesse in green bonds

De uitgifte van groene obligaties staat in China nog in de kinderschoenen. De firma Xinjiang Goldwind, actief in windenergie, was in juli het eerste bedrijf dat green bonds op de markt bracht. Het bedrijf haalde daar $ 300 mln mee op.

Doordat de Chinese overheid meer werk maakt van het aanpakken van de milieuproblemen van het land, is de verwachting dat het financiële mechanisme van green bonds vaker zal worden ingezet.

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Finance Asia | Foto: BriYYZ, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen