Triodos Bank breidt uit in Frankrijk

Triodos Bank breidt uit in Frankrijk

28-02-2013 09:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Triodos Bank gaat haar bedrijfsactiviteiten dit jaar uitbreiden naar Frankrijk. De opening van een Franse agentschap is een belangrijke volgende stap in de ambitie om een Europese bank te worden.

Dit heeft Triodos, die staat voor duurzaam en transparant bankieren, vandaag bekendgemaakt. "Het is niet zo dat Fransen meteen een rekening kunnen openen, maar via het agentschap willen we graag onderzoeken wat de mogelijkheden zijn met kredietverlening. Als het goed is openen we dan over een jaar of twee een bankvestiging'', legt directievoorzitter Peter Blom uit.

Omdat de verduurzaming van de economie volgens hem in een stroomversnelling zit, is Triodos afgelopen jaar opnieuw sterk gegroeid. Over 2012 behaalde de bank een netowinst van €22,6 mln, een stijging van 31 procent ten opzichte van 2011. Het aantal klanten nam toe met 23 procent tot meer dan 437.000.

Het eigen vermogen van Triodos Bank is in 2012 met €114 mln (25 procent) gestegen, waarvan €96 mln gevolg van een succesvolle emissie van certificaten van aandelen. De bank heeft nu vestigingen in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland.

Bron: ANP

Foto: Nils Bremer via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Finance & Beleggen
Onze Premium Partners
Onze Kennispartners

Nieuws over duurzaam investeren en beleggen

Duurzaam beleggen of groen investeren, de sectorpagina Finance geeft het laatste nieuws op het gebied van duurzame banken en pensioenfondsen, vastgoedbedrijven en fintech-ondernemingen.

We brengen u ook nieuws over green bonds, duurzame beleggingsfondsen en het op milieuvriendelijke wijze investeren in bijvoorbeeld duurzame energie.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Finance & Beleggen