Future Cities

San Diego wil pioniersrol: 100 procent duurzame energie in 2035

09-05-2016 14:02 | Door: Eelco Brandes

San Diego wil één van de eerste steden zijn die enkel van duurzame energie gebruik maakt. Bovendien wil de stad in Californië z’n CO2-emissies halveren.

Het ambitieuze plan moet voor 2035 gerealiseerd zijn, schrijft Ubergizmo.com. Naast het grootschalig installeren van installaties die duurzame energie opwekken, wil San Diego groot inzetten op openbaar vervoer en het verbeteren van de infrastructuur voor fietsen.

Volgende generaties

Op die manier hoopt de stad het gebruik van eigen auto’s flink terug te dringen. Ook wil de stad het gebruik van elektrische voertuigen stimuleren. “Het is onze taak om een schoon en duurzaam San Diego te realiseren voor de volgende generaties”, zegt burgemeester Faulconer over het zogeheten Climate Action Plan.

Eerder al lieten ook steden als Vancouver, San Fransico, Sydney en Kopenhagen weten om binnen afzienbare tijd op 100 procent duurzame energie te willen draaien.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ubergizmo.com | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.