Future Cities

Hoe Breda een duurzame stap zet met elektrische vuilniswagen

20-05-2016 12:16 | Door: Eelco Brandes

Een van de vuilniswagens van de gemeente Breda wordt omgebouwd tot volledig elektrische truck. In de toekomst kan diezelfde wagen zelfs gebruik gaan maken van waterstof als brandstof.

Dat laat het bedrijf E-Trucks Europa, dat verantwoordelijk is voor de ombouw van de vuilniswagen, weten. Het bedrijf beweert dat de vuilniswagen volledig elektrisch al een afstand van 400 kilometer af kan leggen.

Als er waterstoftankstations worden gerealiseerd in Breda, dan kan de truck na een kleine wijziging ook op waterstof gaan rijden.

Stil

Het voordeel van de nieuwe truck is dat die stil is en geen fijnstof en CO2 uitstoot. Daarnaast hoeft de gemeente geen nieuwe vuilniswagen aan te kopen, maar kan een bestaande truck worden omgebouwd tot elektrische wagen. Breda heeft al een aantal hybride vuilniswagens in gebruik. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: E-trucks | Foto: Flickr  Creative Commons (Cropped by DuurzaamBV)

Door: Eelco Brandes

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Energie, Grondstoffen & Verpakkingen en Industrie & Chemie. Altijd op zoek naar baanbrekende duurzame innovaties die energie geven.