Future Cities

Gaat Blablacar binnenkort ook pakketjes bezorgen?

31-05-2016 09:23 | Door: Chris Thijssen

De carpooldienst Blablacar wil zijn miljoenen gebruikers inzetten om pakketjes te bezorgen.

Dat zegt medeoprichter Nicolas Brusson in een interview met de NOS. Volgens Brusson kunnen de miljoenen gebruikers van Blablacar pakketjes, brieven en andere zaken meenemen zonder extra kosten.

“De auto rijdt toch, dus waarom neem je geen gitaar mee van Amsterdaam naar Brussel? Nu kost zoiets je een fortuin om dat binnen 24 uur geregeld te krijgen”, zegt de medeoprichter.

Het plan bevindt zich nu nog in de idee-fase, maar Brusson zegt dit concept op termijn te willen testen. “In Rusland proberen mensen Blablacar al te gebruiken voor het vervoer van spullen. Ze boeken een zitplek in een auto, maar komen dan opdagen met een pakket.”

Nieuw kantoor in Amsterdam

Met meer dan 25 miljoen leden in tweeëntwintig landen claimt de Franse start-up het grootste lange afstand-ridesharingplatform te zijn. Om de Benelux-markt aan te sturen opent het bedrijf deze week een kantoor in Amsterdam.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: NOS | Foto: public domain
 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.