Future Transport & Mobility

Maersk zet in op LNG voor containervervoer

Maersk

23-02-2016 12:22 | Door: Dimitri Reijerman

De Deense transportreus Maersk heeft een overeenkomst gesloten met Shell en Qatargas. Het bedrijf neemt daarmee een belangrijke stap in zijn streven om zijn containerschepen in de toekomst op LNG te laten varen.

Qatargas

Maersk wil de CO2-uitstoot per verscheepte container in 2020 met 60 procent verminderen. Om dit duurzame streven vorm te geven, zet het transportbedrijf onder andere in op LNG als alternatieve scheepsbrandstof.

Inmiddels heeft Maersk een overeenkomst gesloten met Qatargas, de grootste LNG-leverancier ter wereld, en Shell. Het doel van de deal is om de mogelijkheden voor LNG-brandstof in de scheepvaart verder te onderzoeken. Qatargas 4, een joint-venture van Shell en Qatargas, moet uiteindelijk vloeibaar aardgas aan Maersk en andere rederijen gaan leveren. Wanneer dit precies moet gaan gebeuren, is niet bekendgemaakt.

Ook minder uitstoot van SOx

Volgens Nils Andersen, ceo van Maersk Group, kan de overstap naar LNG niet alleen de CO2-uitstoot van transportbedrijven flink verminderen, maar ook de emissies van zwaveloxide (SOx) tot bijna nul reduceren. Qatargas stelt dat LNG de komende jaren een belangrijke rol zal gaan spelen in de scheepvaart, doordat er door overheden strengere emissie-eisen opgelegd zullen worden.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Qatargas | Foto: Qatargas, By Ozymandias42 (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten