Future Transport & Mobility

Citroëndochter DS toont elektrische E-Tense conceptcar

DS E-Tense

29-02-2016 12:25 | Door: Dimitri Reijerman

DS Automobiles, de Citroën-dochter die luxe auto's op de markt brengt, heeft de volledig elektrisch aangedreven E-Tense Concept aangekondigd. De actieradius bedraagt volgens DS 300 kilometer.

DS E-Tense

De E-Tense weet een topsnelheid van 250 kilometer per uur te behalen. Dat is mogelijk dankzij de elektromotor die een vermogen levert van 400 paardenkrachten en een koppel van 512 Newtonmeter. Volgens DS is de acceleratie van 0 naar 100 kilometer per uur in 4,5 seconde voltooid.

De conceptcar is 4,72 meter lang, 2,08 meter breed en 1,29 meter hoog. De E-Tense weegt mede dankzij een carrosserie van koolstofvezel 'slechts' 1.800 kilo. Het accupakket is op de bodem gemonteerd en heeft een capaciteit van 43 kilowattuur. Daarmee is volgens DS zo'n 300 kilometer te rijden.

De conceptcar biedt verder een digitale achteruitkijkspiegel, een 12 inch instrumentenpaneel, een 10 inch touchscreen in de middenconsole en een geavanceerd airco- en luchtfiltersysteem. Er lijkt nog geen software aanwezig te zijn om het voertuig geheel autonoom te laten rijden.

Onduidelijk is of DS de ontwerpen van de conceptcar wil omzetten naar een productiewagen. De fabrikant zal op de Autosalon van Genève, die op 3 maart van start gaat, meer informatie geven.

DS E-Tense

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: DS | Foto's: DS

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten