Future Transport & Mobility

Volvo Trucks zoekt zuinigst rijdende vrachtwagenchauffeur

02-03-2016 14:12 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo Trucks is een wedstrijd gestart waarin het op zoek gaat naar truckchauffeurs die zo zuinig mogelijk met een vrachtwagen rijden. Na een nationale voorronde volgt in september een internationale wedstrijd.

Brandstofkosten vormen een aanzienlijke kostenpost voor transportbedrijven. Ook het milieu wordt belast door veelal op diesel rijdende vrachtauto's.

Als de chauffeur zijn rijstijl niet aanpast is de impact van een duurzame motor klein.

Volvo Trucks roept truckchauffeurs via de Drivers Fuel Challenge op een zo zuinig mogelijke rijstijl hanteren en daarmee CO2-emissies en kosten besparen.

De competitie is open voor chauffeurs die meedoen aan een praktijkopleiding bij Volvo Trucks. De vrachtwagenbouwer selecteert tot en met mei maandelijks drie zuinige truckchauffeurs. Volvo Trucks denkt dat het totale deelnemersveld in Nederland uitkomt op 450 deelnemers.

De winnaar van de Drivers Fuel Challenge in Nederland mag op 19 september naar Götenborg. In de Zweedse stad strijden chauffeurs vanuit de hele wereld voor de titel `de zuinigste rijder ter wereld'.

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Volvo Trucks | Foto: Volvo Trucks

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten