Future Transport & Mobility

Elektrische Quantino rijdt 14 uur non-stop op flowbatterijen

Quantino

03-03-2016 12:15 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Nanoflowcell uit Liechtenstein heeft op de autosalon in Genève gezegd dat de elektrische Quantino tijdens testritten 14 uur lang op zijn flowcell-technologie kon rijden. Volgens Nanoflowcell is de technologie daarmee veel efficiënter dan lithium-ion-accu's.

Quantino

De flowbatterij van Nanoflowcell pompt een elektrolyt van water en metaalzouten direct door de accu's. Het systeem gebruikt twee tanks van elk 175 liter. Een tank heeft een negatief geladen vloeistof, de andere een positieve. 

Ten opzichte van lithium-ion-technologie hebben flowbatterijen als voordeel dat zij goedkoper zijn. Bovendien kunnen de tanks in enkele minuten volgetankt worden, net als een reguliere benzineauto, en is de vloeistof niet ontvlambaar. Ook de actieradius is aanzienlijk: Nanoflowcell claimt voor de Quantino-auto een bereik van 1.000 kilometer met twee volle tanks. De productie van het vloeibare elektrolyt kost volgens het bedrijf € 0,10 per liter.

Tijdens uitvoerige tests met de Quantino wist het voertuig non-stop 14 uur lang te rijden voordat de accu's leeg waren. Het energieverbruik van het voertuig komt neer op 12 tot 14 kilowattuur per 100 kilometer. Dat is volgens Nanoflowcell aanzienlijk zuiniger dan het stroomverbruik van een gangbare elektrische auto.

Naast de Quantino heeft Nanoflowcell ook de Quant FE gebouwd. Deze auto kan 800 kilometer rijden op een volle tank. Daarnaast stelt het bedrijf dat zijn technologie ook toepasbaar is in de zee- en luchtvaart.

Quantino

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Nanoflowcell | Foto's: Nanoflowcell

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten