Future Transport & Mobility

Cyclespace Amsterdam wil met fietskennis banen creëren

Amsterdam

03-03-2016 16:42 | Door: Dimitri Reijerman

De organisatie Cyclespace gaat in opdracht van de gemeenste Amsterdam gedurende een jaar de kennis en innovaties in de 'fietshoofdstad van de wereld' internationaal uitdragen. Naast vernieuwende fietsideeën moet het initiatief ook meer inkomsten en werkgelegenheid opleveren.

Cyclespace heeft na het winnen van een tender van de gemeente Amsterdam en de Stadsregio het plan opgesteld om van de hoofdstad een 'internationaal fietslaboratorium' te maken. Een van de doelstellingen is om de opgedane fietskennis op een efficiëntere manier te delen met buitenlandse partijen.

Dit is volgens de gemeente Amsterdam nodig omdat jaarlijks zo'n 120 buitenlandse delegaties per jaar aankloppen over het fietsgebruik in de stad. Cyclespace wil deze bestuurders en ambtenaren een programma aanbieden en delegaties rondleidingen geven. Volgens Cyclespace kan Amsterdam op deze wijze veel beter profiteren van de internationale belangstelling voor het hoge fietsgebruik in de hoofdstad, met mogelijk meer inkomsten en extra werkgelegenheid tot gevolg.

Amsterdam denkt zelf ook te kunnen profiteren van betere buitenlandse contacten. Zo zegt de gemeente te moeten inspelen op het groeiende fietsgebruik en dat daarvoor innovaties nodig zijn. Via Cyclespace kunnen deze ook van over de grens komen.

Cyclespace zal ook zelf kennis en innovaties verzamelen. Zo is de organisatie bezig om netwerken op te zetten op het gebied van fietsen. Onder andere start-ups, instellingen en oraganisaties kunnen daar plaats in nemen. Andere ideeën zijn het vinden van oplossingen voor fietsparkeren, het instellen van een autovrije fietsdag en een onderzoek naar de hersenactiviteit van fietsers.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Cyclespace | Foto: By jj [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten