Future Transport & Mobility

BMW hergebruikt platgeslagen i3’s voor intern transport

bmw i3

07-03-2016 12:17 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse autofabrikant BMW gebruikt in zijn magazijnen zelfrijdende robots voor de interne logistiek. Oude accu’s uit BMW’s elektrische modellen voorzien in de aandrijving.

Vanuit het magazijn in het Duitse Wackersdorf levert BMW autodonderdelen aan meerdere fabrieken in tien verschillende landen.

robot

“De ontwikkeling van deze slimme transportrobots is een belangrijke doorbraak in de automatisering van onze productielogistiek”, zegt Dirk Dreher, vicepresident Foreign Supply bij BMW.

“Het helpt ons snel en flexibel op veranderende marktomstandigheden in te spelen.”

Compactere magazijnen

De zelfrijdende robots vinden in de grote hallen hun weg. De lage zelfsturende wagens parkeren zich onder karren met onderdelen en nemen deze vervolgens mee naar de plaats van bestemming.

De elektrische robots halen hun energie uit accu’s die BMW uit zijn elektrische auto’s gesloopt heeft. De gerecyclede accupakketten gaan in de nieuwe toepassing acht uur mee. Pas aan het einde van de werkdag moeten de robots aan de lader.

Ook BMW’s Duitse concurrent Audi experimenteert met autonome robots voor de magazijnlogistiek. In Ingolstadt rijden robots nu nog handleidingen rond, maar Audi verwacht met de techniek zijn magazijnen 25 procent compacter te kunnen maken.

robot

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BMW | Foto: BMW

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten