Future Transport & Mobility

Amsterdams bedrijf verlicht straten met slimme lantaarnpaal

07-03-2016 14:42 | Door: Fitria Jelyta

De Amsterdamse verlichtingsfabrikant Lightwell is gestart met de productie van een intelligente lantaarnpaal met wifi, een oplaadpunt voor elektrische auto’s en cameratoezicht voor extra veiligheid.

De LightMotion van Lightwell beschikt over LED-lampen en sensoren die het lichtniveau aanpassen aan de behoefte van de omgeving. Dit maakt het mogelijk om de lichten automatisch te dimmen bij minder activiteit of verkeer op straat. Ook kunnen de lichten juist feller branden om weggebruikers van voldoende lichtniveau te voorzien bij bijvoorbeeld onweer.

Voor het oplaadpunt voor elektrische voertuigen werkt Lightwell samen met het Nederlandse bedrijf The New Motion

Volgens de verlichtingsfabrikant draagt de slimme LightMotion bij aan duurzaamheid, omdat het systeem geen energie verspilt aan onnodige verlichting. Verder beschikt de LightMotion over de mogelijkheid om een geïntegreerde camera te installeren. Hiermee biedt het systeem volgens Lightwell extra veiligheid in de straten.

Pilotprojecten

Op dit moment zegt Lightwell pilotprojecten uit te voeren met de LightMotion in Kopenhagen, Rotterdam, Los Angeles en Beijing. Hierin werkt de verlichtingsfabrikant met lokale partijen als telecom- en netwerkbedrijven, om het software systeem van LightMotion te ontsluiten. Daarnaast heeft Lightwells de ambitie om de slimme verlichting in Groot-Brittannië te installeren.

“De Britse regering heeft onlangs aangekondigd dat het de ontwikkeling van een lantaarnpaal met EV-oplossingen met € 60 mln zou steunen”, zegt Henk Janssen, CEO van Lightwell, in een persbericht. “En de LightMotion is een prachtig design dat opgaat in de stad.”

Slim parkeren

Naast de slimme lantaarnpaal, heeft Lightwell een smartphone-app ontwikkeld die automobilisten helpt bij het vinden van een parkeerplaats. Verder biedt de app de mogelijkheid om parkeerkaartjes te betalen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Lightwell | Foto: Lightwell (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten