Future Transport & Mobility

UPS brengt honderdste elektrische voertuig de weg op

UPS

08-03-2016 10:11 | Door: Dimitri Reijerman

UPS brengt deze maand zijn honderdste elektrische voertuig op de weg. De P45E, die het typische UPS-design heeft, is een kleinere variant van de P80E, een ander elektrische bestelauto van UPS.

Volgens het koeriersbedrijf zal het honderdste elektrische voertuig in Parijs gaan rondrijden. UPS stelt dat in de drukke straten kleinere en wendbare voertuigen nodig zijn. De P45E, met een laadvermogen van 3,5 ton, moet zich daar gaan bewijzen.

UPS bouwt ook bestaande Mercedes-bussen om tot elektrisch aangedreven voertuigen. Deze bussen, met typeaanduiding P80E, rijden al sinds 2010 rond in met name Duitsland.

Nederlandse elektrische vloot

Ook in Nederland rijden er P80E-voertuigen van UPS rond: zes in Amsterdam en vier in Rotterdam. UPS gebruikt de P80E, met een laadvermogen van 7,5 ton, in binnensteden. De actieradius van de bestelbussen ligt rond de 100 kilometer. Het bedrijf heeft ook geëxperimenteerd met hybride driewielers, zoals de UPS Cargo Cruiser.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: UPS | Foto: UPS

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten