Future Transport & Mobility

Denemarken eerste met landelijke dekking waterstofstations

waterstof

09-03-2016 09:29 | Door: Thijs ten Brinck

Het Deense bedrijf H2 Logic heeft in Denemarken zijn negende publieke tankstation voor waterstofauto’s geopend. Het bedrijf garandeert dat alle waterstof duurzaam geproduceerd is.

Met de opening van een waterstofstation in de Deense plaats Kolding claimt H2 Logic een landelijk dekkend netwerk voor auto’s op waterstof te bieden.

50 procent Denen binnen 15 kilometer van een waterstofstation

Vanuit Kolding is het bovendien nog geen 250 kilometer rijden naar het dichtstbijzijnde Duitse waterstofstation in Hamburg, zodat Deense waterstofrijders ook eenvoudig de grens over kunnen.

H2 Logic voorziet de meeste van de negen stations in Denemarken vanuit een centrale waterstoffabriek. De stations die het verst van die elektrolyser liggen, in Aalborg, Copenhagen en Holstebro, produceren de waterstof lokaal.

H2 Logic gebruikt voor de productie van de brandstof alleen elektriciteit en water, en garandeert dat de in de elektrolysers gebruikte stroom volledig CO2-neutraal is ingekocht.

Dit jaar verdicht H2 Logic samen met zijn partners het Deense waterstofnetwerk verder. Aan het einde van 2016 woont volgens het bedrijf de helft van de Denen binnen 15 kilometer van huis een waterstoftankstation ter beschikking. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: H2 Logic | Foto: H2 Logic

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten