Future Transport & Mobility

Siemens levert technologie voor emissievrije veerboot

10-03-2016 12:10 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Finferries gaat een geheel elektrisch aangedreven veerpont in de vaart brengen. De elektrische installatie is ontwikkeld door Siemens.

De 90 meter lange en emissievrije veerpont kan 90 auto's vervoeren en legt geheel elektrisch een afstand af van 1,6 kilometer tussen de Finse plaatsen Nauvo en Parainen. De pont, die volgend jaar gaat varen, is voorzien van het Siemens BlueDrive Plus C-voortstuwingssysteem. Deze elektrisch aangedreven aandrijving voorkomt CO2-emissies doordat er geen diesel wordt verstookt, meldt Marinelog.

Aan beide overs zijn er voor de veerpont laadpunten geplaatst om de accu's te laden. Zo kan de veerpont tijdens het wachten in korte tijd snel geladen worden.

Siemens heeft samen met FinFerries al enige ervaring met elektrisch aangedreven veerponten in het zogeheten Ampere-project. De veerpont verstookte per vaart slechts 150 kilowatt. Volgens Siemens bespaart Finferries daarmee tot 60 procent aan brandstofkosten ten opzichte van diesel.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Marinelog | Foto: By kallerna (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten