Future Transport & Mobility

Drie Europese steden krijgen mogelijk Hyperloopverbinding

hyperloop

11-03-2016 11:44 | Door: Dimitri Reijerman

Hyperloop Transportation Technologies (HTT), een van de initiatiefnemers achter het Hyperloopproject, gaat samen met de regering van Slowakije bekijken of er een Hyperloopverbinding kan worden aangelegd tussen drie grote Europese steden.

Volgens de overeenkomst die HTT sloot met de Slowaakse overheid zal er een haalbaarheidsstudie worden uitgevoerd. Het gaat om een traject tussen het Oostenrijkse Wenen en Bratislava, hoofdstad van Slowakije. De afstand bedraagt via de huidige railverbinding zo'n 80 kilometer. Daarnaast moet er van Bratislava een Hyperloop gaan lopen naar het Hongaarse Budapest, een afstand van 200 kilometer als een reiziger de normale trein pakt.

Volgens HTT zal een reis met de Hyperloop tussen Wenen en Bratislava 8 minuten kosten, en tussen Bratislava en Budapest 10 minuten. Ook bekijkt het bedrijf of het haalbaar is om een lijn aan te leggen naar Košice. Deze Slowaakse stad ligt op circa 400 kilometer van Bratislava.

Daarmee is de kans aanwezig dat HTT eerder in Europa een Hyperloopverbinding zal opleveren dan in de Verenigde Staten, schrijft Engadget. HTT is al wel begonnen aan de bouw van een testtraject voor het futuristische vervoersmiddel.

Onduidelijk is nog hoe lang de voorstudie gaat duren en hoeveel het project gaat kosten. Onder andere de TU Delft is bezig met het opstellen van een conceptmodule. De capsules ondervinden nauwelijks luchtweerstand waardoor theoretische snelheden zijn te behalen tot 1.200 kilometer per uur. Een trip van Amsterdam naar Parijs zou via de Hyperloop slechts een half uur in beslag nemen.

 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Engadget | Foto: Hyperloop

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten