Future Transport & Mobility

Renault levert 150 auto's voor Utrechts vehicle-to-grid-project

Renault Zoe aan laadpaal

11-03-2016 13:27 | Door: Dimitri Reijerman

Renault gaat deelnemen aan het Smart Solar Charging-project van de gemeente Utrecht en de organisaties ElaadNL en LomboXnet. De Franse autobouwer levert 150 elektrische Zoe's.

De deal tussen Renault en het Smart Solar Charging-consortium zal in Parijs worden ondertekend door koning Willem-Alexander. De samenwerking met Renault moet het project een extra impuls geven.

Volgens de overeenkomst zal Renault eind 2016 vijftig elektrische Zoe's leveren aan de gemeente Utrecht. Het jaar daarop zal de autofabrikant nog eens honderd elektrische auto's leveren. Deze moeten ook inzetbaar zijn voor een autodeelproject van de gemeente Utrecht, meldt Duic.

Het project Solar Smart Charging en Vehicle-to-Grid is een initiatief van de gemeente Utrecht, netbeheerder Stedin, General Electric Benelux, Vidyn, Last Mile Solutions en Economic Board Utrecht. De regie is in handen van LomboXnet. DuurzaamBedrijfsleven sprak onlangs nog uitvoerig met Robin Berg van LomboxNet.

Vehicle-to-grid

Met het Smart Solar Charging-project testen de deelnemers vehicle-to-grid-technologie. Daarbij kan een elektrische auto of een waterstofauto stroom terugleveren aan het net. De batterijen van de voertuigen laden overdag met behulp van zonne-energie.

In de Utrechtse wijk Lombok zijn zonnepanelen gekoppeld aan het door Stedin beheerde elektriciteitsnetwerk en een twintigtal snelladers. Doelstelling is om de gehele wijk zoveel mogelijk op zonne-energie te laten draaien door gekoppelde auto's in te zetten als tijdelijke buffer. De provincie Utrecht wil uiteindelijk in vijftien gemeenten duizend slimme laadpalen plaatsen.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Duic | Foto: Renault

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten