Future Transport & Mobility

Waterstofraceauto gaat tegen benzineauto's strijden

Forze VII

11-03-2016 16:52 | Door: Dimitri Reijerman

Tijdens de Gamma Racing Day op het TT-circuit in Assen heeft coureur Jan Lammers samen met het raceteam van de TU Delft de body van de Forze VII onthuld.

De waterstofraceauto gaat in augustus meedoen aan de Supercar Challenge. Daarin rijden benzineauto's. De TU Delft spreekt over een wereldprimeur.

Tijdens de onthulling van de body liet Jan Lammers weten: "Het is belangrijk dat Nederland zich bewust is van schone energiealternatieven. Dat deze waterstofraceauto de strijd aangaat met benzineauto's spreekt tot de verbeelding: waterstof is een alternatieve brandstof met ongekende mogelijkheden."

Doordat het nieuwe auto-ontwerp aerodynamische is en de wielbasis breder is dan eerdere edities, hebben de Delftse studenten er vertrouwen in dat deze raceauto de race kan winnen. Het voertuig heeft een topsnelheid van 210 kilometer per uur en accelereert in minder dan 4 seconden naar de 100 kilometer per uur.

De brandstofcel is een Ballard FC Velocity MK1100. Deze levert 100 kilowatt continu en biedt een kortstondige boost power van 190 kilowatt. De bolide weegt 1.100 kilogram.

Jan Lammers

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: TU Delft | Foto: TU Delft

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten