Future Transport & Mobility

United Airlines over op 30 procent dierlijke kerosine

united

15-03-2016 07:35 | Door: Thijs ten Brinck

De Amerikaanse luchtvaartmaatchappij United Airlines vliegt tussen Los Angeles en San Francisco op 30 procent hernieuwbare brandstof.

Het Amerikaanse bedrijf AltAir Paramount levert United Airlines de komende jaren biobrandstof om alle vluchten tussen de twee steden aan de Amerikaanse westkust te verduurzamen.

57 miljoen liter bio-kerosine

De komende jaren vliegt United op het 600 kilometer lange traject tussen San Francisco en Los Angeles voor bijna een derde op duurzame brandstoffen. AltAir maakt de bio-kerosine uit oneetbare dierlijke vetten.

De bioraffinaderij maakt daarbij gebruik van technologie die het Amerikaanse industrieconcern Honeywell heeft ontwikkeld.

“Dit is een belangrijke mijlpaal in het gebruik van duurzame brandstoffen”, zegt Veronica May van Honeywell. “De hernieuwbare diesel en kerosine die bedrijven met ons raffinageconcept produceren, is eerder al ingezet op militaire vluchten, in de scheepvaart en in het busvervoer.”

United Airlines neemt de komende drie jaar 57 miljoen liter van de dierlijke kerosine af van AltAir. De luchtvaartmaatschappij investeerde daarnaast in de Amerikaanse start-up Fulcrum, die bio-kerosine maakt uit hout.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Honeywell | Foto: Bernal Saborio, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten