Future Transport & Mobility

Solar Impulse 2 vertrekt medio april na verhelpen accuprobleem

Solar Impulse 2

15-03-2016 14:52 | Door: Dimitri Reijerman

De Solar Impulse 2 zal halverwege april vanaf Hawaï opstijgen om zijn wereldreis te vervolgen. Een aantal oververhit geraakte accu's zijn inmiddels vervangen.

Nadat het toestel maandenlang op de grond stond, heeft de Solar Impulse 2 sinds enkele weken weer een aantal geslaagde proefvluchten gemaakt. Als er medio april weer voldoende zonlicht beschikbaar is, moet het zonnevliegtuig over circa een maand weer de lucht in, meldt PV Magazine.

Tijdens de maandenlange pauze in Hawaï zijn de vier lithium-polymeer-accu's vervangen. Deze waren tijdens de vlucht vanaf Japan oververhit geraakt en bleken na een inspectie niet langer bruikbaar. De oververhitting werd veroorzaakt door een te dikke isolatielaag rondom de batterijen.

Eindbestemming

De precieze bestemming van de Solar Impulse 2, die al enkele records op zak heeft, is nog niet duidelijk, maar het is de bedoeling dat het toestel zal landen in een stad aan de Amerikaanse Westkust. De vluchtplanning is pas op het laatste moment te maken op basis van de weersverwachting.

Na een tussenstop in het midden van de VS moet het zonnevliegtuig doorvliegen naar New York. Na een vlucht over de Atlantische Oceaan landt het toestel met een tussenstop in Europa of Noord-Afrika in Abu Dhabi. Dan heeft de Solar Impulse 2 een afstand van 35.000 kilometer overbrugd en is de missie geslaagd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: PV Magazine | Foto: Solar Impulse

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten