Future Transport & Mobility

'Nog dit jaar rijden 8 van onze elektrische bussen in Parijs'

15-03-2016 12:25 | Door: Dimitri Reijerman

Ebusco, een bussenbouwer uit Helmond, levert nog dit jaar acht geheel elektrisch aangedreven bussen aan de Parijse vervoerder Transdev. Ook in andere landen is er vraag naar de emissievrije bus van Ebusco.

In Parijs tekende Ebusco een lucratieve order voor de levering van acht Ebusco 2.1-bussen. Deze bussen kunnen tot 95 passagiers vervoeren en bieden dankzij een batterijpakket van 311 kilowattuur een opvallend lange actieradius van 300 kilometer. Het bedrijf zegt dat deze afstanden ook in bergachtig gebied haalbaar zijn.

Eric Leijten van Ebusco zegt dat de bussen nog dit jaar in Parijs gaan rondrijden. De bussen moeten helpen om de smogproblemen in de Franse hoofdstad te verlichten. Naast de order voor acht bussen heeft Transdev ook een optie op de levering van twee extra bussen genomen.

Ook in andere Europese landen zijn de bussen van Ebusco populair. In onder andere het Noorse Stavanger rijden twee elektrische bussen van het bedrijf en vervoerder Boreal Transport Norge AS zal nog drie bussen bestellen. In Bremen en München komen pilots met respectievelijk 1 en 2 Ebusco 2.1-bussen.

Nog geen Nederlandse orders

In Nederland heeft Ebusco tot nu toe geen orders ontvangen. Concurrent VDL kreeg voor de regio Zuidoost-Brabant onlangs wel een opdracht voor de bouw van 40 elektrische bussen. Leijten is daar ontstemd over: "De aanbestedingen worden door de overheid al op voorhand vergeven", waarbij hij doelt op de Provincie Brabant. Ebusco is naar eigen zeggen in gesprek met de provincie hoe dit in de toekomst anders kan.

Ebusco zegt ook klaar te zijn voor de verwachte groei in de vraag naar elektrische bussen de komende jaren. Momenteel worden de bussen in China geassembleerd, maar Ebusco denkt bij een grotere orderportefeuille ook in Nederland de voertuigen in elkaar te gaan zetten. Momenteel werken bij het bedrijf 16 mensen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ebusco | Foto: Ebusco

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten