Future Transport & Mobility

Snappcar meldt sterke groei in aanmeldingen van verhuurders

Snappcar

16-03-2016 15:34 | Door: Dimitri Reijerman

Snappcar meldt dat het autodeelplatform in de eerste twee maanden van dit jaar een forse stijging zag in het aantal aanmeldingen van autoverhuurders. Ten opzichte van dezelfde periode in 2015 bedroeg de groei in het auto-aanbod 28,1 procent.

Ook het aantal huurders groeit fors op het autodeelplatform. Snappcar zegt dat er bijna 60 procent meer aanmeldingen in januari en februari zijn verwerkt ten opzichte van de eerste maanden van 2015.

Volgens Snappcar laat deze groei zien dat peer2peer-autodelen steeds gewoner wordt voor particulieren. Ook zorgen meer verhuurders ervoor dat het eveneens groeiende aantal huurders meer keuzevrijheid heeft en dichter bij huis terecht kan.

'Op elke straathoek een deelauto'

Snappcar-medeoprichter Victor van Tol stelt dat zijn platform naar het doel toekruipt van een deelauto op elke straathoek in Nederland: "Dit wordt nog eens versterkt doordat met name de regio’s buiten de Randstad een indrukwekkende groei in het aantal transacties laten zien.” Dat beeld is opvallend, omdat de eerdere groei vooral in grote steden als Amsterdam en Utrecht te vinden was.

Volgens Van Tol is er een goede verklaring dat het vertrouwen in autodeelconcepten langzaam maar zeker op gang komt: "Dat dit wat langer duurt is niet gek. Een auto is een kostbaar bezit en het heeft meer voeten in de aarde om je auto te verhuren dan er een te huren. De enorme groei die we nu zien, bevestigt dan ook echt het potentieel van peer2peer-autodelen en bewijst bovendien dat we ons op een keerpunt bevinden."

Momenteel is Snappcar met 150.000 leden het grootste Nederlandse en tweede Europese autodeelplatform voor particulieren. Het bedrijf is ook actief in Denemarken, Duitsland en Zweden.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Snappcar | Foto: Snappcar (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten