Future Transport & Mobility

Hyundai geeft $ 500 mln aan green bonds uit

Hyundai

17-03-2016 07:43 | Door: Dimitri Reijerman

Hyundai heeft groene obligaties ter waarde van $ 500 mln uitgegeven. Daarmee wil de autobouwer de ontwikkeling van hybride en geheel elektrische voertuigen bekostigen.

De green bonds ter waarde van een half miljard dollar hebben een looptijd van 5 jaar en bieden een rendement van 2,87 procent per jaar. Bank of America Merrill Lynch, Citi en Credit Agricole hebben de groene obligaties aangekocht, meldt de website Altenergystocks.com.

Hyundai Capital Services zal de opbrengsten gebruiken om het moederbedrijf hybrides en geheel elektrische auto's te laten ontwikkelen. Naast het hoofdmerk Hyundai zal ook dochter Kia geld ontvangen.

Het is de eerste keer dat een Koreaanse autofabrikant green bonds uitgeeft. Eerder wist Toyota geld op te halen met groene obligaties, eveneens voor de ontwikkeling van hybrides en elektrische auto's.

In beide gevallen zijn de green bonds niet nader gecontroleerd door een onafhankelijke derde partij. Volgens de criteria van de Climate Bonds Standard-organisatie mag een auto met een brandstofmotor, waaronder hybrides ook vallen, niet meer dan 85 to 90 gram CO2 per passagier per kilometer uitstoten. Verder vallen alle elektrisch aangedreven modellen onder de 'groene' categorie.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Altenergystocks | Foto: Hyundai

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten