Future Transport & Mobility

Just Cargo wil met chauffeursnetwerk koeriersdiensten aanvallen

Warehouse

16-03-2016 16:59 | Door: Dimitri Reijerman

Start-up Just Cargo hoopt via een mobiele app klanten en chauffeurs met elkaar in contact te brengen zodat zij tegen lagere prijzen en met minder CO2-uitstoot pakketten kunnen vervoeren.

Michiel van den Boogaart, oprichter en directeur van Just Cargo, mikt voor het pakketvervoer op automobilisten die bijvoorbeeld dagelijks dezelfde trajecten afleggen. Zij krijgen via een app een melding als er een zending in de buurt beschikbaar is. Als hij of zij de zending accepteert, krijgt de aanbieder een seintje.

Bedrijven die een pakketje via Just Cargo willen versturen, krijgen vaste tarieven. Deze liggen bovendien 30 to 40 procent lager dan die van reguliere pakketdiensten. Onder andere same day delivery is mogelijk en een bedrijf kan de zending volgen, net als de verdere afhandeling. "En pakketten zijn standaard tot € 500 verzekerd", zegt Van den Boogaart.

Chauffeurs die zich aanmelden krijgen een screening. Zij dienen naast een APK-gekeurde auto met WA-verzekering over een geldig rijbewijs en een VOG-verklaring te beschikken. Zij krijgen voor elke aflevering een vergoeding van Just Cargo.

In tegenstelling tot start-ups als PickThisUp en Trunkrs mikt Just Cargo zich specifiek op het bedrijfsleven. Bovendien stelt Van den Boogaart dat het milieu gebaat is bij een dergelijke pakketbezorging: "We maken gebruik van bestaande autokilometers. Zo werk je efficiënter." Daarnaast is de dienst ook prima bruikbaar voor bijvoorbeeld fietskoeriers.

Tot nu toe heeft het bedrijf klanten die relatief kleine zendingen via Just Cargo versturen. Van den Boogaart noemt onder andere advocaten, pharmaciebedrijven en drukkerijen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Just Cargo | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten