Future Transport & Mobility

Domino's zet robot in als pizzabezorger in Twente

Domino pizza

18-03-2016 10:58 | Door: Dimitri Reijerman

De Australische tak van pizzaketen Domino's heeft een robot onthuld die dienst kan doen als een pizzabezorger. Domino's wil de robot ook in Nederland testen, bij de Universiteit Twente.

De Domino's Robotic Unit (DRU), vooralsnog een prototype, is gebouwd door de firma Marathon Robotics. De 200 kilo zware robot zal niet over de weg rijden maar zoveel mogelijk kiezen voor de stoep of het fietspad. De topsnelheid ligt op 20 kilometer per uur en de DRU kan autonoom zijn weg vinden. Dankzij lidar-radar kan het vierwielige voertuig hindernissen op tijd detecteren en omzeilen.

Om toegang te krijgen tot de bestelde pizza dient de klant een unieke code op zijn mobieltje in te voeren. De robot weet volgens de pizzaketen de pizza goed warm te houden. Tegelijkertijd kan hij dranken koelen.

Hoewel het nog gaat om een prototype, wil Domino's met de DRU onder andere de discussie rondom de regelgeving voor autonome robots aanjagen. In Nederland zal de pizzaketen de robot gaan testen bij de Universiteit Twente. Wanneer dat gaat gebeuren en in welke vorm, is nog niet duidelijk.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Domino's | Foto: Domino's

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten