Future Transport & Mobility

Afvalverwerker Icova zet elektrische inzamelvoertuigen in

Nefra

21-03-2016 15:30 | Door: Dimitri Reijerman

Icova, een bedrijf dat de slogan 'waste to product' hanteert, heeft in Amsterdam twee elektrische inzamelvoertuigen in gebruik genomen. De voertuigen kunnen mini-perscontainers snel legen.

Icova

De twee voertuigen zijn door Icova in samenwerking met Nefra Voertuigtechniek en Emoss e-Truck Technology ontwikkeld. De aandrijving is geheel elektrisch en daarmee emissievrij.

Volgens Icova kunnen de voertuigen snel en efficiënt EcoCassettes legen. Dit zijn mini-perscontainers die in de gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid bij diverse woontorens in het Zuidas-gebied zijn geplaatst. De EcoCassettes zijn bedoeld voor de inzameling van huishoudelijke afvalstoffen in gebieden waar de ruimte beperkt is. Door het snel en efficiënt legen van de Ecocasettes, heeft Icova de voertuigen 'elektrische sprinkhanen' als bijnaam gegeven.

Voor de aanschaf heeft Icova subsidie ontvangen. Deze is afkomstig uit het programma ‘Schone Lucht voor Amsterdam’. Volgens Icova en de gemeente Amsterdam hebben de twee de primeur in Nederland van een volledig uitstootvrije afvalinzameling van miniperscontainers.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Icova | Foto: Icova

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten