Future Transport & Mobility

Limburg wil fabriek VDL Nedcar per spoor ontsluiten

nedcar

25-03-2016 07:54 | Door: Dimitri Reijerman

De provincie Limburg onderzoekt hoe de autofabriek van VDL Nedcar in Born een aansluiting kan krijgen op het spoor tussen Roermond en Maastricht.

Momenteel liggen er drie varianten op tafel die zijn uitgewerkt door de adviesbureaus Movares en Logitech. Naast een aansluiting op de spoorverbinding moet er ook een terminal bij de autofabriek van VDL Nedcar komen. Dit opent de mogelijkheid voor autotransporten over het spoor. De plannen zouden afhankelijk van de gekozen variant tussen de € 22 mln en € 32 mln gaan kosten.

De spooraansluiting is nodig om de verwachte toenemende productie van VDL Nedcar in de toekomst aan te kunnen. De provincie Limburg verwacht dat de productie kan oplopen naar 400.000 auto's per jaar, met daarbij een stijging van de werkgelegenheid van 2.500 naar 8.000 werknemers.

Het zou mogelijk zijn om de aansluiting op het traject Roermond-Maastricht eind 2019 te realiseren, meldt SpoorPro. De provincie Limburg werkt daarbij samen met het Rijk en de omliggende gemeenten.

New York Wheel

Moerderconcern VDL Groep kreeg donderdag overigens nog een grote order binnen uit New York. De vestiging in Eindhoven mag 36 capsules voor het New York Wheel bouwen. Dit reuzenrad wordt 190 meter hoog. De order heeft een waarde van ruim € 20 mln.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SpoorPro, VDL Groep | Foto: VDL Nedcar

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten