Future Transport & Mobility

Start-up nuTonomy brengt zelfrijdende taxi’s op de weg

24-03-2016 15:22 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

MIT-spinoff nuTonomy werkt in Singapore aan een vloot van autonome taxi’s. De inzet van de zelfrijdende auto’s moet er in de toekomst toe leiden dat het verkeer beter kan doorrijden.

De zelfrijdende taxi van start-up nuTonomy onderging vorige week met succes een test. Om te slagen voor deze proef moest het voertuig objecten ontwijken zonder een ongeluk te veroorzaken. De volgende stap voor nuTonomy is om de auto te testen in het zakencentrum One North van Singapore.

Het reizen in de stad kan met de inzet van zelfrijdende taxi's in potentie sneller en goedkoper worden. Om passagiers op te halen en af te zetten kiezen de taxi’s een optimale route. Hierdoor kan het verkeer beter doorrijden en zijn er minder verkeersopstoppingen.

“Dit kan het delen van auto’s net zo gemakkelijk maken als het hebben van een eigen auto, maar met de kosten van het openbaar vervoer”, zegt Emilio Frazzoli, medeoprichter nuTonomy. En doordat er geen chauffeur meer is om te betalen kan de prijs van de reis omlaag.

Het efficiënt rijden heeft ook tot het gevolg dat er minder conventionele taxi’s nodig zijn in Singapore. Een onderzoek van Frazzoli in 2015 toonde aan dat er in theorie 300.000 autonome taxi’s nodig zijn om het werk van 780.000 traditionele taxi’s te vervangen, waarbij de wachttijd onder 15 minuten blijft.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Massachusetts Institute of Technology | Foto: Vetatur Fumare Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven), nuTonomy (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten