Future Transport & Mobility

Liander bespaart 11 procent brandstof met Ecodrive-systeem

Liander

25-03-2016 14:45 | Door: Dimitri Reijerman

Liander heeft 450 bedrijfsauto's voorzien van Ecodrive-software. Ecodrive maximeert de topsnelheid tot 120 kilometer per uur en bespaart daarmee CO2- emissies en brandstof.

Volgens de netbeheerder zorgt het Ecodrive-systeem voor een CO2-besparing van 11 procent. Het bedrijf wil bovendien de snelheidsbegrenzer breder implementeren in zijn vloot. Liander zal opnieuw 450 voertuigen, veelal bestelbussen, van het brandstofbesparende systeem voorzien.

Naast een begrenzer biedt Ecodrive een beter motormanagement om CO2-emissies te verminderen. René Weij van Liander zegt: "Er zit ook een koude startmodus op de wagens, omdat een koude motor extra veel brandstof vraagt en CO2-uitstoot oplevert. Je kunt dus niet meer eindeloos doortrekken als de motor koud is."

Bovendien let Ecodrive op de belading: "De ‘weight watcher’ geeft een seintje als de wagen te zwaar beladen is. Dan kun je nog maar 100 kilometer per uur rijden. Een goede reden om de bus leeg te maken. Dat rijdt nóg zuiniger.”

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Liander | Foto: Liander

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Future Transport & Mobility
Onze Premium Partners

Themamaand Future Transport & Mobility

In maart 2016 duikt DuurzaamBedrijfsleven Media in de toekomst van het vervoer. We belichten innovaties en bedrijven die voorop lopen in duurzame vervoer van personen en goederen over land, via het water en door de lucht.

Gerelateerde berichten