Dossier: Future Food & Health

De sleutelrol van supermarkten in bestrijding voedselverspilling

03-12-2016 07:40 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Voedselverspilling vindt plaats over de gehele keten: van het moment dat voedsel geproduceerd wordt, tot het moment dat het in de koelkast (en vaker dan niet de prullenbak) van de consument belandt. Gelukkig zijn er talloze initiatieven, in elke sch...

Pasta-start-up introduceert duurzame ‘bacon’ van zeewier

02-12-2016 07:47 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

De start-up Seamore, die pasta van zeewier verkoopt, brengt nu ook duurzame ‘bacon’ van 100 procent zeewier op de markt.   Dat schrijft Agf.nl. Het nieuwe product is volgens Seamore 100 procent plantaardig, maar heeft net als bacon een zilte en r...

Vlaamse voedingssector wil CO2-uitstoot fors verlagen

01-12-2016 07:01 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Fevia Vlaanderen, de federatie van de Vlaamse voedingsindustrie, stelt als doel om tegen 2030 CO2-uitstoot van de sector met 245.000 ton te verminderen. Dat meldt Fevia Vlaanderen in een bericht. De beoogde CO2-reductie komt volgens de federat...

Business check-up: Bio-afbreekbare verpakkingen

30-11-2016 18:21 | Door: Fitria Jelyta | 0 reacties

Een groot deel van het plastic afval dat in de oceaan belandt, wordt veroorzaakt door plastic voedselverpakkingen die het milieu vervuilen. Als duurzaam alternatief moeten biologisch afbreekbare verpakkingen daar verandering in brengen. Business...

Deze 7 bedrijven bezorgen voedsel duurzaam aan de deur

30-11-2016 18:01 | Door: Hidde Middelweerd | 0 reacties

Elektrische bezorgwagens, elektrische fietsen, drones, bezorgrobots en natuurlijk de oer-Hollandse fiets; bedrijven maken steeds vaker gebruik van duurzame vormen van transport voor voedselbezorging. DuurzaamBedrijfsleven.nl zet zeven voorlopers op...

Infographic: FrieslandCampina in Borculo: 3 duurzame innovaties

30-11-2016 14:21 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

FrieslandCampina werkt hard aan de verduurzaming van zijn productielocatie in Borculo. Deze drie innovatieve technologieën dragen daaraan bij. FrieslandCampina produceert in Borculo ingrediënten voor kindervoeding, sportvoeding en producten voor...

Interview: ‘Eetbaar bestek biedt duurzame kansen voor elk land’

30-11-2016 12:19 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Het Indiase bedrijf Bakeys ontvangt uit maar liefst 38 landen orders voor zijn duurzame eetbare bestek. “Hopelijk kunnen we over vijf jaar onze stempel op de markt drukken”, aldus oprichter Narayana Peesapaty. Bakeys maakt het eetbare bestek van...

Hoe Hy-Care infecties in de varkensstal bij de bron aanpakt

30-11-2016 10:31 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Met het Hy-Care-concept van MS Schippers kunnen varkenshouders het gebruik van antibiotica fors terugdringen. Dat biedt kansen voor kostenbesparing en een onderscheidende positie op de markt. Hy-Care van MS Schippers, een bedrijf dat middelen en...

Albert Heijn plaatst 9.095 zonnepanelen op dc

30-11-2016 07:52 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Albert Heijn plaatst binnenkort 9.095 zonnepanelen op zijn distributiecentrum (dc) in Pijnacker. Ook onderzoekt de retailer de mogelijkheden voor zonnepanelen op andere dc’s. De 9.095 zonnepanelen gaan volgens de eerste berekeningen van Albert H...

Callebaut: ‘In 2025 alleen nog duurzame chocolade’

30-11-2016 07:11 | Door: Chris Thijssen | 0 reacties

Chocoladeproducent Barry Callebaut stelt zichzelf als doel om in 2025 alleen nog duurzame chocolade in te kopen. Dat maakt Barry Callebaut bekend in zijn nieuwe duurzaamheidsstrategie Forever Chocolate. Hierin stelt het bedrijf zich als doel om d...