Future Food & Health

Britse voedingsbedrijven verspillen 80.000 ton minder voedsel

Supermarkt

29-10-2015 12:29 | Door: Chris Thijssen

Britse supermarkten en voedingsbedrijven hebben sinds 2012 80.000 ton minder voedsel verspild. Door te focussen op het gebruik van verpakkingen, stootten de bedrijven 3,9 procent minder CO2 uit.

Dat blijkt uit onderzoek van de Britse milieuorganisatie Waste and Resources Action Programme (Wrap). Met de Coutauld Commitment daagt de organisatie meer dan vijftig toonaangevende retailers, merken en fabrikant uit om de hoeveelheid bedrijfs- en huishoudelijk afval te verminderen, schrijft BusinessGreen.

De bedrijven hebben afgesproken de hoeveelheid boodschappen-, product- en verpakkingsafval in 2015 met 3 procent te verminderen ten opzichte van 2012. De laatste cijfers wijzen uit dat de bedrijven sinds 2012 80.000 ton minder voedsel hebben verspild. Dat is een vermindering van 3,2 procent ten opzichte van het basisjaar.

De resultaten tonen daarnaast de inspanningen ter vermindering van verpakkingsafval. Dankzij veranderingen in het gebruik van verpakkingsmateriaal en een verhoging van recyclingpercentages, wisten de bedrijven hun CO2-uitstoot met 3,9 procent te verlagen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BusinessGreen | Foto: Dean Hochman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.