Future Food & Health

Bio-middel DSM en Syngenta moet voedselproductie verhogen

Gewasbescherming

11-11-2015 07:02 | Door: Chris Thijssen

DSM en Syngenta gaan gezamenlijk op micro-organismen gebaseerde gewasbeschermingsmiddelen en -stimuleringsmiddelen voor de landbouw ontwikkelen. Die moeten bijdragen aan een hogere voedeselproductie.

Met de samenwerking richten DSM en Syngenta zich op het leveren van een breed spectrum van producten op basis van in de natuur voorkomende micro-organismen. Deze organismen beschermen gewassen tegen ziektes en stimuleren de productiviteit van planten.

DSM en Syngenta verwachten dat het gebruik van biologische oplossingen de komende 10 jaar een grote vlucht neemt. In 2030 kan het gebruik van deze middelen zelfs 10 procent van de wereldwijde gewasbeschermingsmarkt uitmaken, denken de bedrijven.

Hogere voedselproductie

“Nieuwe oplossingen gebaseerd op micro-organismen ondersteunen de uitdaging om meer voedsel uit minder bronnen te produceren. “Dit is voordelig voor boeren, consumenten, het milieu en de maatschappij”, zegt Trish Malarkey, Head R&D bij Syngenta, in een persbericht.

“Onze samenwerking met DSM brengt baanbrekende wetenschap samen met de mogelijkheid om op wereldwijde schaal biologische oplossingen te formuleren en te leveren.”

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: DSM | Foto: Syngenta (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.