Future Food & Health

Solazyme ziet kansen voor algenboter

Boter

16-11-2015 09:17 | Door: Chris Thijssen

Na algenbakolie wil Solazyme ook algenboter op de markt brengen, zowel voor fabrikanten als consumenten. Volgens het Amerikaanse biotech-bedrijf zijn de algen een vervanger voor bijvoorbeeld palmolie.

Dat schrijft Foodnavigator-USA. De algenboter, heeft volgens Solazyme dezelfde structuur als conventionele boter.

“We zijn erg enthousiast, omdat we hard vet van een compleet nieuwe bron kunnen bieden”, zegt Mark Brooks, vice-president van Solazyme. “We denken dat dit een game changer is voor de industrie in termen van duurzaamheid en voedingsstoffen van geharde boter.”

Solazyme test de boter in samenwerking met producenten van spreads, bakproducten en banketproducten. Volgens Brooks is de boter vooral interessant voor producenten uit deze sectoren, omdat de boter eenvoudig kan worden vermengd met vloeibare oliën, zoals de algenolie die Solazyme eerder op de markt bracht.

Alternatief voor palmolie

Een mix tussen boter en olie leidt volgens het bedrijf tot een betere voedingswaarde. Zo kunnen producenten bijvoorbeeld croissantjes gezonder produceren, stelt Solazynme.

De boter zou ook interessant zijn voor producenten die gedeeltelijk geharde vetten, zoals harde margarines en bakvetten die vaak veel transvetten bevatten, uit hun productieketen willen elimineren. Daarnaast kunnen ze door algenboter te gebruiken, het gebruik van palmolie vervangen. Volgens Solazyme heeft de productie daarvan grote impact op het milieu.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Foodnavigator-USA | Foto: Dwayne Madden, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.