Future Food & Health

Thalys verduurzaamt maaltijden aan boord

Thalys

06-10-2015 09:03 | Door: Chris Thijssen

Treinvervoerder Thalys biedt zijn passagiers voortaan duurzamere maaltijden aan. Dit doet het bedrijf in samenwerking met een Zweedse topkok.

De menu’s in de hogesnelheidstrein van en naar Parijs, worden voortaan grotendeels samengesteld met verse biologische en seizoensproducten. Deze producten zijn afkomstig uit de landen die de trein passeert. Thalys wil daarnaast zoveel mogelijk gecertificeerde duurzame vis serveren.

Hiervoor werkt het bedrijf nauw samen met de Zweedse topkok Christer Elfving. In samenwerking met Thalys-traiteurs creëert Elfving nieuwe gerechten, die passen binnen de ambities van Thalys op het gebied van duurzaamheid en originaliteit.

Duurzame producten

Het bedrijf komt met het vernieuwde cateringaanbod naar eigen zeggen tegemoet aan zijn ambities om te blijven innoveren op het gebied van service en dienstverlening en om duurzame producten te leveren.

De vernieuwde maaltijden worden ’s middags en ’s avonds aan boord van Thalys gereserveerd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Thalys | Foto: Roel Hemkes, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.