Future Food & Health

M&S-supermarkten doneren voedseloverschot aan goede doelen

Marks & Spencer

12-10-2015 18:34 | Door: Chris Thijssen

Marks & Spencer-supermarkten starten in het Verenigd Koninkrijk met de donatie van voedseloverschotten aan lokale goede doelen. Hiermee wil de retailer zijn voedselverspilling terugdringen.

De voedseloverschotten omvatten fruit, groenten, brood, gebak en andere kruideniersproducten. Het gaat om producten die vanwege hun houdbaarheidsdatum niet meer verkoopbaar, maar nog wel eetbaar zijn.

Het initiatief is onderdeel van het doel van Marks & Spencer om voedselverspilling tegen 2020 met 20 procent te verminderen.

Overschotten terugdringen

Het overtollige voedsel wordt via het sociale netwerk Neighbourly gedistribueerd naar door M&S geselecteerde goede doelen, zoals voedselbanken. Neighbourly houdt bij welke producten regelmatig overblijven in de M&S-supermarkten en zoekt manieren om overschotten van deze producten te verminderen.

Daarnaast bekijkt het netwerk of de deelnemende goede doelen zich houden aan de eisen voor voedselveiligheid.

4 ton voedsel

M&S maakt gebruik van een nationaal distributieschema, dat eerder dit jaar is getest in zes M&S-supermarkten in de omgeving van Bristol en Bath. Sinds de start in april hebben deze supermarkten bijna 4 ton overtollig voedsel naar goede doelen gedistribueerd. De levering van deze goederen door de supermarkten vindt inmiddels dagelijks plaats.

Naar verwachting kunnen de eerste grote supermarkten van M&S starten in december. Vervolgens wil de retailer het concept begin 2016 uitrollen in zijn al zijn vestigingen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Marks & Spencer | Foto: Marks & Spencer

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.