Future Food & Health

Intermarché strijdt met misvormde koekjes tegen verspilling

Koekjes

14-10-2015 16:29 | Door: Chris Thijssen

De Franse supermarktketen Intermarché gaat, na misvormde groenten en fruit, nu ook ‘lelijke koekjes’ verkopen. Hiermee gaat de retailer voedselverspilling tegen.

Dat schrijft de Franse krant Le Figaro. Intermarché introduceerde dit voorjaar al afwijkende groenten en fruit in de schappen van zijn supers. Toen dat een succes bleek, besloot de retailer een stap verder te gaan.

De supermarktketen lanceert nu Les Biscuits Moches, ofwel ‘lelijke koekjes’. Dit zijn koekjes die bijvoorbeeld een hoekje missen of een afwijkende vorm hebben.

Volgens Intermarché worden er jaarlijks duizenden van dit soort misvormde koekjes uit het distributieproces gehaald. Door deze koekjes niet weg te gooien, maar te verkopen, wil de retailer voedselverspilling verminderen.

146 vestigingen

Van 3 tot en met 8 november kunnen Franse consumenten de lelijke koekjes in 146 Intermarché-vestigingen in en rondom Parijs kopen. De koekjes zijn ongeveer 30 procent goedkoper dan niet-misvormde exemplaren, maar hebben volgens de supermarktketen dezelfde kwaliteit en smaak.

Of Intermarché de verkoop van de koekjes na deze week voortzet, is niet duidelijk. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: | Foto: Rob Faulkner, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.