Amsterdam aantrekkelijk voor start-ups door innovatieve ICT

23-10-2015 09:30 | Door: Dimitri Reijerman

Amsterdam is op Londen na de meeste interessante vestigingslocatie voor tech-start-ups in de Europese Unie. Vooral innovatieve ICT-projecten, de goede infrastructuur en de wijze van zakendoen in Nederland zijn aantrekkelijk.

De hoofstad prijkt op nummer twee in de vernieuwde European Digital City Index (EDCI). Deze ranglijst met aantrekkelijke steden voor startende tech-ondernemers is opgesteld door de Britse organisatie Citie. Volgens de opstellers worden specifieke eigenschappen van steden meegewogen die voor start-ups relevant zijn.

Amsterdam dankt zijn hoge klassering mede aan een aantal innovatieve ICT-projecten. De jury noemt onder andere het Amsterdam Smart City-project, waarmee Amsterdam een proeftuin wordt voor smart city-gerelateerde ICT-projecten. Tal van techbedrijven, onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties doen mee aan dit project.

Neelie Kroes en StartupDelta

Ook StartupDelta, een project van Neelie Kroes om Nederland als ideaal vestigingsland voor start-ups op de kaart te zetten, oogst lof. Dit netwerk kan start-ups met innovatieve plannen veel informatie en kansen bieden, denkt Citie.

Andere sterke punten van Amsterdam zijn volgens de opstellers de hoge kwaliteit van de digitale infrastructuur, de ruimte voor start-ups om te experimenteren door de regelgeving en de 'openheid' van de stad.

In een eerdere ranglijst over innovatieve Europese steden kwam Amsterdam al in de top 5 terecht. Deze zogeheten Citie-lijst was opgesteld door het adviesbureau Accenture, de Britse innovatie-NGO Nesta en Future Cities Catapult.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: EDCI | Foto: Hernán Piñera via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT