Glowforge haalt $ 27,9 mln op voor 3D-laserprinter

28-10-2015 07:59 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse start-up Glowforge heeft via een crowdfundingactie een recordbedrag van $ 27,9 mln opgehaald. Daarmee financiert Glowforge de productie van zijn '3D-laserprinter'.

De Glowforge-printer richt zich op 'platte' materialen en snijdt met de krachtige laser in onder andere hout, plexiglas, leer, acryl en papier, maar ook in voedingsmiddelen zoals chocolade. De laser is ook in staat om metaal of glas te graveren. De resolutie bedraagt 1000 dots per inch.

Door middel van twee camera's weet de software hoe dik het materiaal is en hoe fel de laser moet worden afgesteld. Dit systeem zorgt er ook voor dat gebogen materialen snijbaar of graveerbaar zijn.

Recordopbrengst

De 3D-laserprinter is een hit gebleken: de start-up mikte aanvankelijk op een minimale opbrengst van enkele miljoenen dollars, maar uiteindelijk stopte de teller bij de opgezette crowdfundingactie op een recordbedrag van $ 27,9 mln. De vorige recordhouder was Pebble die via Kickstarter iets meer dan $ 20 mln ophaalde voor zijn smartwatch.

Glowforge gebruikt 3D-printtechnologie die tot nu toe vooral in de industrie wordt toegepast. De kosten liggen echter vele malen lager, waardoor bijvoorbeeld ook kleine bedrijven designs kunnen 'printen'. De Pro-versie van de 3D laser-snijder kan objecten bewerken met een breedte van 50 centimeter en een 'onbeperkte' lengte. De basisversie kost $ 2.395 en de Pro-editie $ 4.795.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Glowforge

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT