PortXL helpt start-ups haven 'slimmer' te maken

02-11-2015 09:00 | Door: Dimitri Reijerman

Het Havenbedrijf Rotterdam is samen met diverse bedrijven een accelerator gestart. PortXL geeft start-ups de kans om innovatieve ideeën en concepten om te zetten naar concrete producten en diensten.

PortXL heeft een budget van € 1,3 mln. Deelnemers zijn onder andere het maritieme concern Van Oord, bierbrouwer Heineken, tankopslagbedrijf Vopak, energieconcern E-on en de Rabobank.

Start-ups kunnen zich inschrijven met ideeën die gericht zijn op de haven. Het gaat om de sectoren transport & logistiek, energie, chemie & raffinage en de maritieme sector. Geselecteerde deelnemers krijgen ondersteuning van 150 mentoren om de start-up verder op poten te zetten. Ook krijgen zij toegang tot een netwerk van meer dan tweehonderd potentiële investeerders.

Voorwaarden voor deelname

Geselecteerde deelnemers moeten wel naar Rotterdam verhuizen. Zij krijgen een plekje in het Cambridge Innovation Center of bij RDM Rotterdam. Daarnaast krijgt PortXL 8 procent van de aandelen van een start-up in handen en het idee moet vergevorderd zijn. PortXL moet drie jaar als accelerator in de lucht blijven en hoopt medio 2016 tien start-ups te hebben geholpen.

De samenwerking met start-ups is volgens het Havenbedrijf Rotterdam nodig om in te spelen op de toekomstige veranderingen van de Rotterdamse haven. Onder andere de energietransitie kan een grote impact hebben op de bedrijfsvoering en processen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: PortXL | Foto: By Mlefter (Own work) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT