Google wil in 2017 met drone pakketjes afleveren

04-11-2015 07:58 | Door: Dimitri Reijerman

Alphabet, het moederbedrijf van Google, wil over twee jaar drones inzetten om pakketjes bij consumenten af te leveren.

De internetgigant voert momenteel overleg met de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten, meldt Reuters. Alphabet hoopt zo groen licht te krijgen om tot een hoogte van 150 meter dronevluchten te mogen maken. De onderhandelingen gaan onder andere over het opzetten van een luchtverkeersbegeleiding via onder andere mobiele netwerken. De internetreus denkt deze aansturing in een jaar te kunnen realiseren.

Wanneer Alphabet tot een akkoord komt met de Federal Aviation Administration, wil het bedrijf al over twee jaar op commerciële basis dronevluchten aanbieden. De drones moeten pakketjes bij consumenten gaan afleveren.

Project Wing

Onder de naam Project Wing voert Alphabet al enige jaren proeven uit met drones. Een eerder getoond prototype heeft een spanwijdte van 1,5 meter en is 0,8 meter lang. In de Verenigde Staten experimenteert het bedrijf samen met Nasa met dronetechnologie.

Naast Google experimenteren meer partijen met bezorging van pakketjes met behulp van drones. Onder andere DHL, Amazon, Swiss Post en partijen in Singapore doen proeven.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Reuters | Foto: Google

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT