Nederlandse start-up Printr haalt € 750.000 op

10-11-2015 13:31 | Door: Dimitri Reijerman

Printr, een start-up van oud-studenten van de Universiteit Twente, heeft bij investeerders € 750.000 opgehaald. Het bedrijf wil 3D-printen eenvoudiger maken via een usb-dongle en het Formide-besturingssysteem.

Het geld is opgebracht door een groep informele investeerders, meldt Het Financieele Dagblad. Met de kapitaalinjectie wil Printr werken aan het verbeteren van Formide. Dit is een besturingssysteem dat vrijwel elke 3D-printer kan aansturen.

The Element Printr

De nadruk bij Formide ligt op gebruiksvriendelijkheid. Een gebruiker die een 3D-ontwerp wil printen, drukt slechts op een '3D-print nu'-knop. Zo hoeft die gebruiker niet langer tientallen parameters mee te geven of allerhande softwarepakketten te installeren. Hiermee maakt Printr 3D-printen voor een grotere doelgroep toegankelijk.

The Element

Aanvullend werkt Printr ook aan een platform waarop 3D-ontwerpen zijn te vinden. Daarnaast is er The Element, een usb-dongle die aan diverse 3D-printers is te hangen en samen met Formide het 3D-printproces vergaand moet vereenvoudigen.

Printr is opgericht door Cecile van der Waal, Douwe Bart Mulder en Chris ter Beke, voormalig studenten van de Universiteit Twente. Doel is om Forbide uit te laten groeien tot een standaard voor 3D-printing. Als de start-up dit weet te bereiken, dan kan die diverse verdienmodellen gaan hanteren.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: FD | Foto: Printr

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT