Robot bemerkt lege schappen en bestelt nieuwe producten

11-11-2015 13:31 | Door: Dimitri Reijerman

Het bedrijf Simbe Robotics heeft een robot gebouwd die in supermarkten lege schappen opmerkt en zelfstandig nieuwe bestellingen plaatst. 

De robot, Tally geheten, rijdt door de paden van supermarkten en scant continu de schappen. Tally kan lege of bijna lege schappen herkennen en automatisch de benodigde bestellingen plaatsen bij het distributiecentrum. Dit verkleint volgens Simbe Robotics de kans dat er weer tekorten ontstaan.

Tally kan in een gemiddelde supermarkt in 30 tot 40 minuten het gehele assortiment nalopen met een snelheid van 15.000 tot 20.000 producten per uur. De software in de robot functioneert optimaal als de barcodes en de prijslabels goed zichtbaar zijn.

De robot is ook in staat om verkeerd geplaatste producten te herkennen, evenals scheefstaande of foutief geprijsde producten. Zodra de robot merkt dat zijn accu leeg dreigt te raken, zoekt hij vanzelf de weg naar het oplaadpunt.

Efficiënter voorraadbeheer

Volgens Simbe Robotics maakt de 96 centimeter hoge Tally het voorraadbeheer voor supermarkten en andere winkeltypen efficiënter en gemakkelijker, waardoor het personeel zich meer kan richten op het bieden van service aan de klant.

Tot nu toe is de supermarktrobot getest in een aantal Amerikaanse supermarkten. Onduidelijk is nog wanneer Tally commercieel verkrijgbaar zal zijn, al heeft de start-up aangegeven de robot als een dienst te willen aanbieden.

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Simbe Robotics

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT