Energiezuinige bluetooth-versie voor internet of things

13-11-2015 07:59 | Door: Dimitri Reijerman

De aankomende bluetooth-standaard ondersteunt mesh networking. Dat maakt de draadloze technologie interessanter voor internet of things-toepassingen. Ook het bereik en de snelheid nemen toe.

De Bluetooth Special Interest Group, waarin verschillende elektronicafabrikanten zitting hebben, geeft een vooruitblik naar een vernieuwde bluetooth-standaard die volgend jaar beschikbaar komt.

Een van de belangrijkste vernieuwingen is ondersteuning voor mesh networking. Daarbij kunnen apparaten met bluetooth-ondersteuning via tussenstations onderling met elkaar communiceren.

Internet der dingen

Dankzij mesh networking is een centrale router niet langer strikt noodzakelijk voor bluetooth-communicatie. Dit is met name interessant voor internet of things-toepassingen, zoals draagbare medische apparatuur maar ook sensoren die infrastructuur en energiesystemen monitoren. Andere toepassingsgebieden zijn slimme verlichting en aansturingssoftware op mobiele telefoons.

De aankomende bluetooth-standaard krijgt in de energiezuinige Smart-uitvoering een bereik dat vier maal zo groot is. Ook verdubbelt de snelheid, zonder dat dit meer stroomverbruik oplevert, zo belooft de Bluetooth Special Interest Group.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bluetooth Special Interest Group | Foto: DuurzaamBedrijfsleven, Creative Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT