Stel virtueel je optimale Volvo samen met een Microsoftbril

23-11-2015 10:18 | Door: Dimitri Reijerman

Microsoft bekijkt samen met Volvo hoe de HoloLens, een augmented reality-bril, inzetbaar is om klanten virtueel een auto te laten samenstellen.

Met de HoloLens kan de drager een personenauto van Volvo volledig customizen. Daarbij krijgt de drager van de bril een hologram voorgeschoteld, terwijl de 'gewone' omgeving zichtbaar blijft. Tijdens een demonstratie aan journalisten toonde de augmented reality-bril een S90 sedan, een model dat volgend jaar op de markt moet komen.

Met deze nog experimentele augmented reaility-toepassing willen Volvo en Microsoft bekijken of de HoloLens gebruikt kan worden als een klant bij een dealer een auto wil bestellen. Mogelijk gaan de twee partijen volgend jaar de bril daadwerkelijk inzetten voor de verkoop van auto's, al geeft Microsoft toe dat er nog het nodige verbeterd kan en zal worden aan de gebruikte technologie.

Zelfrijdende auto

Volvo heeft vrijdag ook bekendgemaakt dat het samen met Microsoft werkt aan technologie voor autonoom rijdende auto's. De samenwerking gebeurt op diverse vlakken, maar met name toepassingen als machine learning krijgen aandacht.

De Zweedse autofabrikant investeert veel geld en moeite in de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Eerder deze week presenteerde het bedrijf nog Concept 26, een interieurconcept voor de auto van de toekomst waarbij de chauffeur rustig het stuur los kan laten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Microsoft | Foto: Microsoft

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT