Drone op waterstof blijft langer in de lucht

intelligent design

16-12-2015 18:32 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Intelligent Energy heeft een brandstofcel voor drones ontwikkeld. Door op waterstof te vliegen, kunnen drones urenlang in de lucht blijven.

Door een lichte brandstofcel te combineren met een accu kan een gemiddelde drone gemiddeld twee maal langer vliegen, tot meer dan 2 uur, zo stelt het bedrijf. Bovendien rekent het toepassen van waterstof af met een ander nadeel van reguliere drones: accu's die steeds urenlang in de oplader moeten. Door in enkele minuten de waterstoftank te vullen, kan een onbemand luchtvaartuig weer snel de lucht in.

Intelligent Energy, dat er eerder met Boeing er in slaagde om een bemand vliegtuig met een brandstofcel de lucht in te krijgen, heeft een prototype gebouwd van een 'waterstof-drone'. Deze zal tijdens de CES-beurs in Las Vegas volgende maand voor de pers te zien zijn. Wanneer de technologie commercieel verkrijgbaar zal zijn, is nog onbekend.

Commerciële toepassingen

Door een drone langer te laten vliegen, wordt de actieradius en de nuttige werkduur flink vergroot. Dit is met name interessant voor commerciële toepassingen, zoals het bezorgen van pakketjes met drones, het inspecteren van offshore-installaties en het zoeken naar slachtoffers bij rampen.

Het Britse Intelligent Energy werkt naast drones ook aan grotere waterstofsystemen. In India levert het bedrijf aggregaten op waterstof voor telecomzendmasten en in Duitsland is Intelligent Energy betrokken bij de bouw van verschillende waterstoftankstations

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Intelligent Energy | Foto: Intelligen Energy

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT