Software kan levensvatbaarheid stadsdistributiecentra berekenen

18-12-2015 16:01 | Door: Dimitri Reijerman

PostNL heeft samen met softwarbedrijf Dinalog een webapplicatie ontwikkeld waarmee gemeenten kunnen uitrekenen of de bouw van een stadsdistributiecentrum levensvatbaar is.

De tool maakt de berekeningen op basis van relevante data over het beoogde gebied. Onder andere het type pakket of zending, het distributiecentrum, de toegestane snelheid, de geografische ligging, eventuele toegangsgeboden, tijdsvensters en de verschillende typen voertuigen worden meegewogen.

Door een aantal prestatie-indicatoren in te voeren kan het model aangeven of de bouw van een stadsdistributiecentrum economisch haalbaar is. Ook geeft de software, die als een webapplicatie aan de eindgebruiker wordt aangeboden, ook andere aanbevelingen geven, bijvoorbeeld het inzetten van fietsvervoer of elektrische bestelbusjes.

Levensvatbaarheid stadsdistributiecentrum

Met name grotere gemeenten hebben interesse in stadsdistributiecenta omdat pakketbezorging met busjes hand over hand toeneemt met vervuiling en verkeersproblemen tot gevolg. In stadsdistributiecenta worden pakket- en poststromen verzameld en op een duurzame manier verder vervoerd. De ontwikkeling van dergelijke centra aan de rand van de stad moet wel rendabel zijn. PostNL en Dialog denken met de tool daar een onderbouwd antwoord op te kunnen geven.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dinalog | Foto: PostNL

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT