'Slimme' kruispunten tonen wachttijd aan automobilist

verkeerslicht

18-12-2015 20:33 | Door: Dimitri Reijerman

De Metropoolregio Amsterdam investeert € 10 mln in nieuwe mobiliteitstechnologie. Zo moeten verkeerslichten communiceren met apps op smartphones en boordcomputers van auto's om de wachttijd aan te geven.

Met de miljoenen wil de regio Amsterdam de doorstroming en verkeersveiligheid bevorderen. Een van de toepassingen wordt de inrichting van slimme kruispunten. Draadloze apparatuur moet aan mobiele apps voor smartphones en geschikte boordcomputersystemen informatie verstrekken over onder andere de tijd dat een verkeerslicht op rood staat. Ook kan de software aangeven welke snelheid een automobilist moet aanhouden om te profiteren van een groene golf.

Bij de Amsterdam ArenA komt een proef met het op maat serveren van reisadvies. Ook is het de bedoeling dat het mogelijk wordt om met een stadionticket direct een parkeerplaats te boeken.

De Metropoolregio Amsterdam, een samenwerkingsverband van 36 gemeenten, de provincies Noord-Holland en Flevoland en de Stadsregio Amsterdam, wil met de proeven de gemiddelde reistijd in de spits met 10 procent reduceren. Beide proeven, die deel uit maken van het Beter Benutten-project van de Rijksoverheid, lopen tot eind 2017.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Metropoolregio Amsterdam | Foto: public domain

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Loyalty Partners

Nieuws over duurzame ICT

De belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van ICT en automatisering kunt u vinden op de sectorpagina ICT.

We belichten in deze sector onder andere ontwikkelingen als energiezuinige datacenters, internet of things, innovatieve drones en andere ontwikkelingen binnen hardware en software met een impact op duurzaamheid. Uiteraard verliezen we de slimste start-ups niet uit het oog.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector ICT